Your cart is empty!
View Cart Checkout
Cart subtotal: 0,00

Waarom Cortenstaal?

 

De typerende natuurlijk uitziende roestkleur én de lange levensduur zijn voor ons bepalend geweest om dit product toe te passen in onze kachellijn.

Wij durven u, in tegenstelling tot bij het gebruik van gewoon staal, de garantie te geven dat u een lange tijd en met veel plezier van uw kachel zult genieten!

 

Cortenstaal is een metaallegering, welke bestaat uit ijzer waaraan koper, fosfor, nikkel, chroom en silicium zijn toegevoegd. De sterkte is vergelijkbaar met staalsoorten, zoals roestvast staal (rekenwaarde is ca. 355 N/mm2).

De bruine roestkleur is het meest typerende uiterlijke kenmerk.

De roestkleurige en zeer dichte oxidehuis beschermt het dieper liggende materiaal tegen zuurstof, waardoor oxidatie sterk vertraagd wordt. De levensduur is daarmee aanmerkelijk langer dan van gewoon staal. Mochten er kuiltjes zijn waar water in blijft staan, dan kan ook bij cortenstaal oxidatie ontstaan.

Cortenstaal wordt ook wel gebruikt door kunstenaars, om beelden te vervaardigen of om lateien (draagconstructie) voor gebouwen te maken. Ook wordt dit staalsoort voor zeecontainers gebruikt, doordat cortenstaal goed bestand is tegen het zoute zeewater.

Vanwege de oxidehuid is het niet nodig het materiaal te schilderen.

Dus ga ook voor kwaliteit en bestel een terraskachel bij 

Terraskachels.nl

Mocht u een unieke terraskachel wensen met een speciale vorm, van een ander materiaal of met bijzondere toevoegingen, bel of mail ons dan voor de mogelijkheden. 

Tel. 06- 144 55 145

info@terraskachels.nl